Over Janet

Al van jongs af aan ben ik druk met tekenen en schilderen. Zestien jaar geleden maakte ik voor mijn 2-jarige zoon Ruben een muurschildering met acrylverf. Hierdoor werd mijn passie voor het schilderen op schildersdoek aangewakkerd.

Janet Edens op jonge leeftijd was ik al druk met schilderen Ik ben geboren en getogen in de stad Groningen. Met een creatieve moeder werden wij al op jonge leeftijd gestimuleerd creatief bezig te zijn.

Schilderkunst van een creatieve autodidact

Als autodidact maak ik moderne en kleurrijke schilderijen geïnspireerd door mode, graffiti, street art, retro patronen, pop-art, mooie songteksten, grafische vormen en typografie. Vooral street art vind ik fascinerend en naar buitenmuren met de mooiste schilderingen, afgebladerde posters, graffiti, tekeningen, handtekeningen en verf over verf kan ik uren kijken en inspireren mij enorm. Bij het Kunstencentrum Groep Groningen (heet nu BIJVRIJDAG) heb ik een schilderscursus Anders kijken gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over schilderstechnieken en anders kijken naar alle dingen om je heen.

Sinds ik de techniek Mixed Media heb ontdekt en door veel oefenen en experimenteren, heb ik een eigen stijl weten te ontwikkelen. Ik vind het mooi om traditionele onderwerpen, portretten en stadsgezichten anders te belichten en op een originele manier weer te geven.

De kleurige gelaagdheid, gebruik van acrylverf en het combineren van verschillende technieken en materialen (mixed media) kenmerken mijn werk en mijn eigen stijl. Mijn interesses laat ik graag terugkomen in mijn schilderijen en door de vorm, inhoud en teksten samen te voegen ontstaat er een sterke beeldtaal. Een schilderij is pas gelukt als ik het mooi vind. Ik volg mijn eigen smaak, let op de trends en kijk wat mij energie geeft.

Positieve levensinstelling

mixed media schilderijen

De teksten op mijn schilderijen zijn mijn lievelingsliedjes of mooie quotes van legendarische personen. De doeken zijn daardoor erg persoonlijk en zeggen iets over mijn positieve levensinstelling. Ik wil graag dat iedereen vrolijk wordt van mijn kunst. Mensen moeten vooral genieten van het leven, niet in hokjes denken en elkaar positieve energie geven. Door het schilderen vergeet ik de drukte om me heen. Vaak ben ik met meerdere doeken tegelijk bezig, omdat mijn hoofd vol ideeën zit. Hiernaast blijf ik experimenteren met thema’s en materiaal en mezelf ontwikkelen met de technieken.

Sinds december 2017 ben ik full time werkzaam als Groepsbegeleider bij Nieuw Woelwijck  in Sappemeer. Door deze drukke, maar mooie baan heb ik geen tijd meer  voor opdrachten, muurschilderingen en het geven van workshops.

info@janetedens.nl of 06 50424285